Home.Info.Activiteiten .Routes.Sponsoren.Links.Contact.

Copyright MC-Volgas© Alle rechten voorbehouden.   Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid

www.tecs2001.nl

Toeradviezen

- De motoren dienen allemaal afgetankt te zijn vóór iedere rit, om onnodig stoppen te voorkomen.

- Tijdens de toertochten zal gereden worden in het zogenaamde 'baksteen' formaat, dit om zo veilig mogelijk te rijden. Rijden in formatie doen wij zoals hier onder is aangegeven.

 

                                                                                         

                                                                                   

 

- Aan niet ervaren rijders wordt geadviseerd om voor in de groep te gaan rijden.

- Wanneer de groep een manoeuvre maakt (bocht nemen, van rijbaan veranderen e.d.) en je twijfelt of je wel veilig mee kunt, maak dan de manoeuvre pas wanneer het in jouw ogen veilig is.

-Blijf op je plaats in de groep, ga niet inhalen of zwerven.

- Als de snelheid te groot is voor jouw rijkunsten, blijf dan niet boven ‘je kunnen’ binnen de groep rijden, maar rij alleen verder of probeer iemand attent te maken op het feit dat het voor jou te snel gaat.

- Laat zo min mogelijk grote gaten vallen.

- Wanneer er een gat is gevallen achter je en er wordt een afslag genomen, dan blijft de laatste rijder wachten op de achterliggende groep, zodat ook zij weten dat er afgeslagen wordt.

- Blijf altijd rustig en kalm en laat je nooit opjutten door een ander.

- Wanneer men net een nieuwe motor heeft die nog ingereden moet worden, geef dit dan even aan, zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

- Het bestuur van MC-Volgas is op geen enkele manier aansprakelijk.

- Alle ritten worden op de openbare weg gereden. Wettelijke normen voor wat betreft geluid en snelheid zijn dan ook normaal in acht te nemen. Eventuele controle hierop door de politie is niet uit te sluiten!

- Het bestuur van MC-Volgas adviseert de deelnemers om in kleine groepen te rijden. Zo wordt eventuele overlast voor andere weggebruikers voorkomen en de praktijk heeft geleerd dat rijden in te grote groepen toch een bepaald risico inhoudt.

-Wij willen u met nadruk verzoeken om uw snelheid binnen het redelijke te houden.