Home.Info.Activiteiten .Routes.Sponsoren.Links.Contact.

Copyright MC-Volgas© Alle rechten voorbehouden.   Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid

www.tecs2001.nl

24-4-2004 15e Truckersdag

Blije gezichten op 15e Truckersdag

 

Zaterdag 24 april vond de 15e Truckersdag plaats, georganiseerd door de Stichting En Route (SER).

 

Het evenement, waarbij verstandelijk gehandicapten van de vereniging VOGG uit Vlijmen en omgeving een tocht in trucks maken, kan evenals voorgaande jaren geslaagd genoemd worden.

 

Bij het vertrekpunt Wärtsilä te Drunen verliep alles prima. De chauffeurs en de deelnemers, die deze dag als VIP’s beschouwd worden, hadden er zin in en waren ruim op tijd aanwezig. Alle chauffeurs kregen van de VIP’s een eigenhandig geschilderd bord aangeboden. Het personeel van Wärtsilä en het cateringbedrijf Prorest hadden hun uiterste best gedaan en alles was uitstekend geregeld. Ook deze keer was er een ballonnenwedstrijd aan de dag verbonden. De deelnemers lieten enkele honderden ballonnen met deelnemerskaartje op en kunnen daar enkele leuke prijzen mee winnen. Bij de poort werden enkele officiële handelingen verricht om het konvooi voor de 15e keer in beweging te brengen. Het lint werd doorgeknipt door de VIP Rinie Licher en wethouder J. Klijs gaf het startschot. Het weer werkte de hele dag volop mee. In de diverse kernen van de gemeente waar de stoet doorkwam, stonden veel toeschouwers om de deelnemers te verwelkomen.

 

Lunch

Bij het Koning Willem I College in ‘s Hertogenbosch werden alle genodigden muzikaal welkom geheten door het orkest “Warum Ok Nie” uit Vught. Iedereen kreeg een uitstekend verzorgde lunch aangeboden plus een prachtig feestprogramma, met optredens van “Van Alles We” en Albert West. Burgemeester Willems en zijn echtgenote waren hierbij aanwezig en namens het college van de gemeente Heusden kreeg de Stichting En Route als blijk van waardering voor het organiseren van dit grootse evenement 250 euro aangeboden. De SER sprak lovende woorden richting het Koning Willem I College voor de bijzonder gastvrije ontvangst en directeur Coen Free zei dat de Stichting altijd van harte welkom is. Na de gebruikelijke bedankjes vertrok het konvooi weer richting Drunen, onder de enthousiaste begeleiding van het politieteam Heusden en de motorclub Volgas. Ook ‘s middags stonden veel toeschouwers langs de kant. In Drunen was De Voorste Venne het doel. Hier werd het gezelschap welkom geheten door Trammeltammel.

 

Geintrappers

Na een uitgebreide koffietafel, volgde het avondprogramma met de Drive-in-show van Ben Franswa, de kapellen “Adem nood” en “Trammeltammel”, “De Kwaoitongen” en Rob van DaaI. Hoogtepunt van de avond was het optreden van De Geintrappers. Als slot brachten zij een bekend nummer van Frans Bauer met een aan de Truckersdag aangepaste tekst. De vrijwilligers van de VOGG verzorgden een mooie playback-act, waarbij zij alle artiesten die de afgelopen 15 jaren hebben opgetreden nog eens de revue lieten passeren. Door de VOGG werd de SER uitvoerig bedankt. Het bestuur van de SER kreeg naast een mooi schilderij, een bord en een kop en schotel aangeboden, allemaal eigenhandig gemaakt door de VIP’s. De VOGG ontving van de SER een fraaie digitale videocamera. Het officiële gedeelte van het feestprogramma werd afgesloten door Sabine de Laat met het lied van Dana Winner: ‘Geef de kinderen een wereld’, wat grandioos gebracht werd. Dankzij de geweldige ambiance in de zaal ging het feest nog enkele uurtjes door.

 

Geslaagd

De SER kan terugkijken op een uitstekend geslaagde dag, die mede mogelijk werd gemaakt door de voortreffelijke inzet van vele vrijwilligers en de financiële -steun van de vele sponsors. De organisatie is alweer volop gestart met de voorbereidingen voor de 16de Truckersdag, die volgend jaar zaterdag 9 april zal plaatsvinden.

 

Bron: De Heusdense Courant 29 april 2004